Lasagna cu legume
Dacă nu vrei să faci o lasagna cu carne, poţi prepara una cu legume.
Ingrediente
1 pachet foi de lasagna 1 ardei gras 2 cepe 3 morcovi 1 dovlecel 3 căţei de usturoi 200 ml supă de legume 3 linguri ulei 250 g telemea de oi 150 g caşcaval ras
50 g unt
3 linguri făină
200 ml lapte
sare
piper
Preparare
Tai legumele bucăţi mari şi le căleşti uşor în uleiul bine încins împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugi supa şi laşi totul la fiert până când legumele sunt bine pătrunse. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Separat, prepari un sos bechamel din unt, făină, lapte, sare şi piper. Torni un polonic de sos bechamel într-o formă de jena, aşezi deasupra un rând de foi de lasagna, adaugi un strat de legume, felii subţiri de telemea de oi şi repeţi operaţiunea până se termină ingredientele. Ultimul strat este din foi de lasagna, peste care torni sos bechamel şi presari caşcaval ras. Introduci forma de jena pentru 25-30 de minute în cuptor, la foc potrivit.