Lasagna cu linte roșie
Lasagna cu linte roșie este o alternativă sănătoasă, sățioasă și plină de gust la lasagna clasică cu carne. Perfectă pentru toți – de la vegetarieni la iubitori de mâncare gustoasă.
Ingrediente
9-12 foi de lasagna uscate, fără fierbere
200 g linte roșie, uscată
1 ceapă mare
sare
piper
2 căței de usturoi
1 morcov
1 tulpină de țelină apio
2 linguri ulei de măsline
700 g roșii pasate
1 lingură pastă de roșii
1 linguriță oregano uscat
½ linguriță cimbru
600 ml apă sau supă de legume
Pentru sosul bechamel:
50 g unt
50 g făină
sare
piper
500 ml lapte
100 g brânză rasă (mozzarella, cheddar)
1 praf de nucșoară
50 g brânză rasă, pentru topping
Mod de preparare
Toci ceapa, usturoiul, morcovul și țelina. Călești legumele în ulei 5-7 minute până se înmoaie. Adaugi lintea, passata, pasta de roșii, condimentele și apa. Fierbi 25-30 de minute, până când lintea e moale și sosul s-a îngroșat.
Pentru sos, topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci 1-2 minute. Torni, treptat, laptele, amestecând continuu până se îngroașă. Adaugi brânza, condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Amesteci până se topește.
Într-o tavă, pui un strat subțire de sos de linte, așezi foi de lasagna, apoi iar strat de linte, apoi puțin sos alb. Repeți straturile (3-4 rânduri), terminând cu sos alb și brânză rasă deasupra.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit. Coci 30 de minute acoperită, apoi încă 15 minute fără folie, până se rumenește. Lași lasagna 10 minute să se așeze înainte să o tai.