Legume asortate conservate

26 august 2014   Rețete cu legume

Se ia o mână de legume, puţin oţetm nişte apă şi nişte zahăr şi se condimentează cu puţin mai multă repede. Reţeta perfectă pentru a obţine legume asortate murate perfecte pentru la iarnă!

Ingrediente

Preparare: 1 h 45 minute Dificultate. mică

Ingrediente

1 conopidă

4 dovlecei

1 dovleac mic

4 morcovi

10-12 cepe crude mici

2 ½ căni oţet de 9°

3 căni apă

5 linguri zahăr

5 linguri sare grunjoasă

1 linguriţă seminţe de muştar

Preparare

1. Mai întâi pui la fiert într-o oală apă fără sare. Între timp, tai dovleceii, morcovii şi dovleacul felii, iar conopida o desfaci în bucheţele mici. Ceapa o cureţi şi o laşi întreagă.

2. Când dă apa în clocot, adaugi conopida, o laşi circa patru minute, după care o scoţi cu spumiera într-un vas cu gheaţă. Procedezi la fel, pe rând, şi cu celelalte legume. Le scoţi din gheaţă şi le laşi la scurs.

3. Pui la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea şi seminţele de muştar şi laşi să dea în câteva clocote. Aşezi legumele, în straturi, în borcane sterilizate, apăsând uşor, pui deasupra ceapă şi torni lichidul cu oţet. Închizi ermetic cu capace, le laşi să se răcească şi le depozitezi în cămară.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe