Legume la cuptor
Din cele mai bune ingrediente proaspete poţi prepara un fel de mâncare delicios, în care se regăseşte toată savoarea legumelor.
De ce ai nevoie pentru legume la cuptor
2 linguri ulei
7 roşii
1 dovlecel
½ ceapă
½ ardei roşu
2 căţei de usturoi
5 frunze de busuioc
450 g cârnaţi de porc
sare
piper
cimbru
parmezan, opţional
Cum se prepară legumele la cuptor
Încingi uleiul şi căleşti cârnaţii de porc, tocaţi cât mai mărunt. După ce s-au rumenit, pui patru roşii descojite şi tocate. Adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi ceapa tocată. Când s-au înmuiat pui căţeii de usturoi pisaţi. Laşi pe foc aproximativ 10 minute, după care adaugi condimente după gust. Dai deoparte tigaia. Tai capetele la dovlecel şi-l feliezi, împreună cu roşiile rămase. Aşezi peste sos, alternativ, felii de legume, condimentezi cu sare şi piper după gust şi dai la cuptor 15-20 de minute. Opţional, poţi presăra pe deasupra parmezan.
Sursa foto http://www.forageddish.com