Legume la cuptor
27 aprilie 2015
Rețete cu legume
Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti. Dar nu-i nimic, noi îţi venim în ajutor cu diverse reţete, printre care şi aceste legume la cuptor, absolut delicioase.
Legume la cuptor - Ingrediente
3 vinete 2 cepe 3 ardei graşi 4 căţei usturoi 2 linguri ulei 2 fire cimbru proaspăt sare piper
Legume la cuptor - Mod de preparare
Cureţi vinetele de coajă, stil zebră, cu ajutorul cuţitului econom, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute. Tai ardeii jumătăţi, îi cureţi de seminţe şi nervuri, apoi fâşii mai groase, iar ceapa julien. Zdrobeşti căţeii de usturoi. Ungi o tavă cu ulei, aşezi ceapa, apoi ardeii graşi şi vinetele. Presari sare, piper şi usturoiul zdrobit. Dai tava la cuptor aproximativ 35 de minute. Când serveşti, presari peste legumele la cuptor frunzuliţe de cimbru proaspăt.