Legume la cuptor cu oţet balsamic
Perfecte pentru orice garnitură, acest mix de legue la cuptor se face într-un timp record şi se potriveşte cu orice fel principal. În plus, este o garnitură sănătoasă şi colorată care va da un plus de aromă fiecărei mese.
Ingrediente:
3 ardei kapia
10 ciuperci brune
1 ardei gras verde
1 mână de sparanghel
4 morcovi
1 bucheţel de roşii cherry
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
oregano
rozmarin
1 linguriţă oţet balsamic
Mod de preparare:
Spală bine toate legumele, taie ciupercile în jumătăţi şi ardeii fâşii. Taie morcovii în patru şi desprinde roşiile cherry de pe crenguţă. Pune-le pe toate într-un bol şi adaugă o lingură de ulei de măsline. Apoi, condimentează cu sare, piper, oregano şi rozmarin. Poţi pune şi alte condimente, după preferinţe. Aşează o hârtie de copt pe o tavă întinsă şi pune legumele în tavă. Ai grijă ca fiecare bucăţică de legume să atingă fundul tăvii. Dă-o la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute sau până vezi că legumele încep să se rumenească. Serveşte-le cu oţet balsamic şi pătrunjel proaspăt. Poţi adaugă la aceste legume: vinete, ceapă, broccoli, conopidă şi orice alte legume doreşti.