Mămăligă cu ciuperci
Cui nu-i place mămăliga? Şi dacă tot ne place, să nu o mâncăm simplă.
Ingrediente
Pentru mămăligă 1 l apă 300 g mălai 1 lingură unt 1 linguriţă sare
1 kg ciuperci
1 lingură boia dulce
3 cepe mari
100 ml vin
1 frunză dafin
sare
piper
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Pui apa cu sarea şi untul la fiert, iar când încep să fiarbă adaugi mălaiul, în ploaie, amestecând. Dai focul la minimum şi continui să amesteci. Fierbi mămăliga 20 de minute. După ce s-a fiert, uzi o lingură de lemn cu apă şi o desprinzi de marginile vasului, răsturnând-o într-un vas plat.
Pentru ciuperci, căleşti în ulei ceapa tăiată peştişori, după care adaugi ciupercile spălate şi feliate. Adaugi frunza de dafin, vinul şi laşi să fiarbă până scade toată zeama. Presari boiaua dulce, condimentezi cu sare şi piper, mai laşi câteva minute, opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti cu mămăligă.