Mămăligă cu roşii la cuptor

16 decembrie 2015   Rețete cu legume

Nu este o mâncare de post, dar este foarte potrivită pentru ovo-lacto-vegetarieni.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru mămăligă 200 g mălai grişat 175 ml apă îndoită cu 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi sare

4-5 roşii

100 g caşcaval

2 linguri ulei

ierburi aromate

sare

Mod de preparare

Prepari o mămăligă din apă şi lapte, mălai grişat şi un praf de sare, la care adaugi unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert, o răstorni pe o planşetă şi o laşi să se răcorească. Tai mămăliga felii pe care le aşezi într-o formă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele, între care intercalezi felii de roşii. Presari ierburi aromate şi aşezi caşcavalul felii. Pui la cuptor 20 de minute, până se rumeneşte frumos. Serveşti mămăliga gratinată caldă.

Mai multe