Mâncare de năut cu busuioc. Reţetă de post

8 decembrie 2017   Rețete cu legume

Pe măsură ce serile devin mai reci, mâncărurile calde şi hrănitoare precum această mâncare de năut cu sos de busuioc sunt binevenite la cină. O lingură de busuioc dă acesteie reţete de post un plus de savoare şi te poate trimite şi la căldura verii.

Mâncare de năut cu busuioc. reţetă de post - Ingrediente (4 porţii)

3 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt 4 tije de ţelină, tocate sare piper 5 fire de oregano 3 linguri de pastă de roşii 6 căni supă de legume 800 g năut fiert şi scurs 3 felii groase de pâine, fără coajă, tăiate în bucăţi şi veche de 2 zile 1/2 cană frunze de busuioc proaspăt (pentru cine nu ţine post se poate folosi sos pesto)

Mâncare de năut cu busuioc. Reţetă de post - Mod de preparare

Într-o oală mare, încingi uleiul la foc mediu. Pui ceapa şi ţelina, asezonezi cu sare şi piper şi laşi pe foc până capătă o culoare aurie, cam 10 minute. Adaugi oregano şi pasta de roşii şi laşi pe foc, amestecând, timp de 1 minut. Apoi, torni supa de legume şi laşi să fiarbă încă 5 minute.

Adaugi năutul şi pâinea şi laşi să fiarbă până se îngroaşă, 6-8 minute. Potriveşti de sare şi piper şi serveşti cu frunze de busuioc sau sos pesto pe deasupra.

sursa: marthastewart.com

Mai multe