Mâncare de vinete la cuptor
Mâncare de vinete la cuptor - o reţetă de post pe gustul tuturor.
Ingrediente:
4 vinete medii sare mare 2-3 cepe ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi 4-5 roşii pătrunjel cimbru frunze de dafin câteva măsline negre sare piper
Mod de preparare:
Se spală şi se şterg vinetele. Se îndepătează codiţa, apoi se taie vinetele. Se preseră sarea şi se lasă la scurs. Se curăţă şi se feliază cepele, apoi se călesc în mult ulei de măsline. Se curăţă şi se toacă usturoiul.
Când ceapa este transparentă se adaugă usturoiul şi se continuă călirea câteva minute. Se spală roşiile şi se taie. Jumătate din cantitatea de roşii se aşează pe fundul tăvii unse cu ulei, iar peste ele se pun vinetele. Se pun felii de roşii între vinete, puţină sare şi mult piper pe fiecare strat de roşii.
Când pregătirea este gata, vinetele trebuie să se aşeze bine în tavă, nici prea înghesuite. Se încălzeşte cuptorul la 230 grade C. Se taie mărunt şi se amestecă pătrunjelul cu cimbru şi cu frunzele de dafin. Deasupra se pune ce a mai rămas din ceapă şi usturoi peste mâncarea de vinete la cuptor.
Se pune verdeaţa tocată, sare şi piper. Se acoperă această mâncare de vinete la cuptor cu folie de aluminu. Se dă la cuptor 15 minute, apoi se coboară temperatura cuptorului la 180 de grade C şi se mai lasă la cuptor 1 oră şi 15 minute.
Paste cu vinete si sos de rosii
Paste cu vinete si sos de rosii
FOTO arbuz.com