Mâncărică de spanac şi năut de post

7 martie 2017   Rețete cu legume

Cu toţii ne aducem aminte de desenele animate din copilărie, în care dacă mâncai spanac, deveneai brusc mai puternic. Asta deoarece spanacul ajută la întărirea oaselor, fiind o sursă foarte bună de vitamina K, menţine dinţii şi unghiile sănătoase. În perioada postului, o mâncărică de spanac combinat cu năut te va ajuta să îţi păstrezi energia, fiind totodată extrem de gustoasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti mâncărica de spanac şi năut

350 g năut

1 ceapă

350 g spanac

4 căţei de usturoi, pisat

4-5 linguri pastă de tomate sau roşii cubuleţe la conservă

30 ml ulei vegetal

sare, după gust

piper, după gust

ghimbir, după gust

Cum pregăteşti  mâncărica de spanac şi năut

Căleşti într-o tigaie în ulei, ceapa feliată mărunt, usturoiul pisat şi ghimbir, după gust, timp de 3-5 minute. Adaugi pasta de tomate şi mai laşi pe foc încă 2-3 minute. Continui cu spanacul tocat pe care îl amesteci cu restul. La final, pui boabele de năut, puţină apă dacă este nevoie şi laşi să fiarbă împreună în jur de 5 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://spanishsabores.com

Mai multe