Minestrone cu paste
2 februarie 2016
Rețete cu legume
O supă originară din Italia, cu o compoziţie îmbunătăţită şi aromă în plus.
Ingrediente (4 porţii)
2 morcovi 1 ceapă 1 cartof mare 1 dovlecel 2 tulpini de ţelină 1 cutie cu pulpă de roşii 2 linguri ulei 2 linguri boabe de porumb dulce (conservă) 100 g paste pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Se curăţă legumele, se taie după dorinţă şi se călesc într-o oală cu cele două linguri de ulei şi puţină apă circa 15 minute, amestecând permanent. Se adaugă boabele de porumb, tulpinile de ţelină tăiate bucăţi mai mari, pulpa de roşii, 1 l de apă caldă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă pastele, se lasă să fiarbă al dente şi se serveşte supa imediat, garnisită cu pătrunjel verde tocat.