Minipizza cu legume şi ouă

19 mai 2016   Rețete cu legume

O gustare aromată şi delicioasă este binevenită la orice oră din zi.

Ingrediente (4 minipizze)

500 g făină 250 ml apă 25 ml ulei 2 g drojdie 1 praf sare ulei, pentru uns 4-5 linguri sos de roşii 50 g mozzarella 6-7 felii şuncă 2 sau 4 ouă busuioc 4 linguri sos pesto 4-5 fire de ceapă verde sare piper

Mod de preparare

Combini apa călduţă cu uleiul, sarea şi cu drojdia, apoi omogenizezi ingredientele cu un tel. Adaugi făina în ploaie şi frămânţi energic până când obţii un aluat omogen, catifelat şi care nu se lipeşte de degete. Strângi aluatul într-o bilă, o ungi cu ulei şi o laşi deoparte 30 de minute.

Întinzi aluatul în patru foi mai mici, le ungi cu sos de roşii, le presari cu brânza sfărâmată, feliile de şuncă tăiate, le aşezi în tăvi tapetate şi le dai la cuptorul încins. Când sunt aproape gata le scoţi, pui pe ele frunze de busuioc, bucăţi tăiate de ceapă, spargi câte un ou şi presari sare şi piper, după gust. Le dai la cuptor până când se rumeneşte aluatul. Le serveşti stropite cu sos pesto.

Mai multe