Morcovi la cuptor, cu parmezan

14 februarie 2017   Rețete cu legume

Cauţi o garnitură de legume delicioasă? Avem reţeta perfectă pentru tine. Aceşti morcovi sunt moi şi perfect copţi. Iar dacă mai pui peste ei şi un pic de cimbru şi parmezan, rezultatul va fi de-a dreptul gustos.

Ingrediente

ulei, pentru gătit 450 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi bastonaşe 1 linguriţă ulei de măsline ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 1 lingură cimbru verde 3 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă de copt cu ulei. Adaugi într-un bol morcovii, uleiul de măsline, sarea, piperul şi cimbrul şi amesteci ca să se combine ingredientele.

Pui morcovii în tavă. Îi dai la cuptor, neacoperiţi, 8 minute, apoi îi amesteci. Îi dai din nou la cuptor, încă 8 sau 12 minute, până vezi că s-au copt şi au ajuns la consistenţa dorită.

Îi scoţi din tavă şi îi presari cu parmezan. Amesteci ca să se combine şi să se topească astfel parmezanul. Îi serveşti calzi.

Sursa + foto: www.simplystacie.net

www.simplystacie.net

Morcovi copţi cu usturoi şi parmezan

Morcovi copţi cu usturoi şi parmezan

Suc de morcovi, mere şi ghimbir, perfect pentru un mic dejun sănătos

Suc de morcovi, mere şi ghimbir, perfect pentru un mic dejun sănătos

Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

Mai multe