Musaca de cartofi şi ciuperci

4 ianuarie 2018   Rețete cu legume

Nu este neapărat o musaca de post, dar cei care nu mănâncă deloc carne se vor bucura de un gust desăvârşit.

Ingrediente (1 tavă)

1 kg cartofi 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri ulei 3 ouă 200 ml supă 2 linguri smântână 1 praf nucşoară 100 g brânză tare 1/2 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare circa 15 minute. Scurgi apa şi, după ce se răcesc, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins şi, când se înmoaie, adaugi ciupercile tăiate bucăţi şi continui călirea până scade zeama, apoi laşi la răcit. Adaugi sare, piper şi un praf de nucşoară, după gust.

Ungi un vas termorezistent mai mic cu ulei, aşezi un strat de felii de cartofi, pui un strat de ciuperci şi continui la fel până termini toate ingredientele. Ultimul strat va fi de cartofi. Printre straturi presari şi pătrunjel verde tocat. Adaugi supa amestecată cu smântâna şi introduci vasul la cuptor, circa 20 de minute.

Scoţi vasul din cuptor, adaugi ouăle bătute şi brânza rasă şi bagi din nou la cuptor 20 de minute, până se rumeneşte frumos.

Mai multe