Omletă cu fasole verde

27 iunie 2014   Rețete cu legume

Omleta este felul de mâncare în care poţi să combini orice fel de legume sau timp de carne doreşti. Varianta noastră: omletă cu fasole verde.

Dificultate mică Preparare 30' Pentru 2 porţii

Ingrediente

350 g fasole verde

3 ouă

3 linguri smântână groasă

2 linguri telemea de oaie rasă

20 g unt

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi de circa 2 cm şi o opăreşti 3-4 minute în apă cu sare. Strecori păstăile de apa în care au fost opărite şi le aşezi într-o tigaie cu unt încins. Le sotezi 1-2 minute, având grijă să nu se ardă.

Separat, baţi ouăle cu brânza rasă, adaugi smântâna, sare şi piper, după gust, apoi torni peste fasole şi laşi să se rumenească sub capac. Când ouăle capătă aspectul omletei, îndepărtezi

capacul şi transferi omleta pe un platou cald.

O poţi servi garnisită cu felii de roşii şi frunze de busuioc verde.

Mai multe