Omletă cu fasole verde la cuptor
Omleta nu se face neapărat pregătită în ulei în tigai încinsă. Pregătită la cuptor este chiar dietetică. Iar gustul este excelent.
Ingrediente
1 broccoli mic, desfăcut în bucheţele 8-10 păstăi de fasole verde 1 căţel mare de usturoi 4 ouă 50 g parmezan ras 1 lingură smântână 20 g unt 2-3 frunze verzi de busuioc sare piper
Cum se prepară
Se opăresc 3-4 minute broccoli şi păstăile de fasole verde, se scurg şi se lasă la răcit.Separat, se bat bine ouăle, se adaugă parmezanul ras, smântâna, usturoiul zdrobit, bucheţelele de broccoli, fasolea tăiată bucăţele, busuiocul tăiat mărunt, sare şi piper, după gust. Se amestecă toate ingredientele, se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 15-20 de minute.