Omletă cu vinete şi brânză, la cuptor
Pentru că legumele proaspete se găsesc din belşug, ele sunt secretul celei mai bune omlete de sezon. Iată cum se prepară cea cu vinete şi brânză, la cuptor!
De ce ai nevoie pentru omletă
1 vânătă medie
1 lingură ulei
1 cartof feliat subţire
1 roşie
6 ouă
100 ml lapte
sare
piper
200 g brânză rasă
cimbru
Cum se prepară omleta
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Tai vânăta în jumătate, o aşezi în tavă şi o coci aproximativ 20 de minute. O dai deoparte, o laşi la răcorit, o cureţi şi o toci.
Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti cartoful feliat aproximativ 5 minute, apoi adaugi roşia descojită tocată şi mai ţii pe foc până scade zeama lăsată.
Baţi ouăle cu laptele, asezonezi cu sare şi piper, după gust. Pui ouăle în tigaie, adaugi vânăta şi presari pe deasupra brânza rasă. Asezonezi cu cimbru, după gust şi tai tigaia la cuptor până când trece testul scobitorii.