Omletă grecească

14 decembrie 2015   Rețete cu legume

Mâncarea grecească este foarte gustoasă. Cel mai cunoscut fel de mâncare este simpla salata grecească pe care cu singuranţă aţi făcut-o de nenumărate ori. Astăzi, vă propunem să schimbaţi meniul şi să încercaţi o omletă din minunata lor bucătărie. Este numai bună de servit în weekend la micul dejun.

Ingrediente:

250 g frunze spanac 2 legături ridichi 4 ouă 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 lingură mărar proaspăt ulei de măsline 125 g brânză feta piper sare

Mod de preparare:

Puneţi frunzele de spanac şi ridichile curăţate şi tăiate într-o tigaie. Adăugaţi apă cât să le acopere şi gătiţi timp de 10 minute. Când sunt gata, scurgeţi excesul de apă şi stoarceţi foarte bine frunzele de spanac.

Amestecaţi ouăle într-un bol. Apoi, adăugaţi spanacul, ceapa şi mărarul. Adăugaţi piper şi sare după gust. Încingeţi puţin ulei într-o tigaie, turnaţi amestecul de ou şi gătiţi timp de 5-6 minute, apoi puneţi brânza şi mai lăsaţi puţin pe foc.

Când s-a făcut, scoateţi omleta din tigaie şi puneţi-o pe grătar timp de 5 minute pentru a prinde culoare. Când este gata, se lasă să se răcească şi se serveşte.

Sursa: taste.com.au

Mai multe