Omletă umplută cu ciuperci
Preparat pe care mai toată lumea ştie să-l facă, omleta cu ciuperci poate fi mic dejunul perfect în familie.
Ingrediente
Pentru umplutură 200 g ciuperci tăiate mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 100 g brânză rasă 2 linguri de ulei sare piper pătrunjel tocat
4 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit
busuioc verde
Mod de preparare
Căleşti în ulei ciupercile pentru umplutură cu sare şi piper. Ţii să scadă apa lăsată şi adaugi usturoiul. Mai căleşti puţin şi scoţi amestecul pe o farfurie.
Pentru omletă, baţi ouăle cu sare şi puţin piper. Torni ulei în tigaia în care ai călit legumele, dacă e cazul, şi pui ouăle bătute. După ce s-au copt, pui la mijloc amestecul de legume, pătrunjelul şi brânza rasă.
Împachetezi omleta în două şi o prăjeşti pe o parte. După ce s-a rumenit, o întorci pe cealaltă parte. Pentru un gust mediteraneean, o poţi servi cu frunzuliţe de busuioc verde.