Orez cu legume
Sănătos şi mereu la îndemână, orezul poate înlocui cu succes orice masă.
Ingrediente
1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 dovlecel mic 200 g ciuperci pleurotus 1 tijă ţelină 3 linguri ulei 1 foaie de dafin sare piper
Cum se prepară
Se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare morcovii, ardeiul se taie julien, tija de ţelină rondele, ciupercile şi dovlecelul bucăţi. Se călesc legumele în uleiul încins câteva
minute, se adaugă ciupercile şi orezul spălat bine şi scurs. Se lasă pe foc până când orezul devine sticlos, după care se toarnă patru căni cu apă.
Se pune o foaie de dafin, se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se amestecă şi se lasă la fiert, la foc mic, 25-30 de minute. Se ia de pe foc, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă deoparte 10-15 minute.
Se poate servi atât cald, cât şi rece.
sursa foto: Shutterstock