Orez în stil asiatic

5 februarie 2016   Rețete cu legume

Dacă ţi-e poftă de un prânz rapid şi uşor de preparat, încearcă reţeta de orez asiatic cu sos de soia. Mmmm, o bunătate!

Ingrediente

250 g orez cu bob lung 200 g conopidă 200 g broccoli 1 ardei roşu mare 150 g varză chinezească 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apă sos de soia

Preparare

Speli orezul în două-trei ape şi apoi îl pui la fiert. Cureţi şi speli conopida, broccoli, ardeiul şi morcovii. Tai morcovii fâşii, rupi broccoli şi conopida bucheţele şi fierbi legumele pe jumătate.

Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi legumele, adaugi ardeiul roşu şi varza tăiate fâşii subţiri.

Pui legumele peste orezul fiert, amesteci un pic şi condimentezi cu sos de soia după gust.

Amesteci şi laşi pe foc încă 5-8 minute, după care dai deoparte şi acoperi vasul cu un capac. Laşi 10-15 minute. Serveşti orezul cald şi, dacă mai e cazul, mai poţi adăuga sos de soia.

Mai multe