Ouă coapte în stil turcesc
7 iunie 2017
Rețete cu legume
Alege sa pregăteşti un mic dejun diferit, cu ouă coapte în locul clasicei omlete, în stil turcesc. Gustul lor te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
2 cepe
30 ml ulei
2 ardei graşi roşii
400 g roşii, feliate
cimbru, după gust
1 linguriţă coriandru
1 linguriţă chimion
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri coriandru
6 linguri iaurt
6 ouă
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Încalzeşti cuptorul la 190 °C. Căleşti ceapa tocată mărunt, în puţin ulei. Adaugi ardeiul gras feliat şi mai laşi câteva minute pe foc. Amesteci cu roşiile şi restul condimentelor, timp de aproximativ 15 minute.
Împarţi compoziţia cu roşii în vase termorezistente. Spargi ouăle. Dai la copt, timp de 8 minute. Serveşti imediat.
Sursa https://realfood.tesco.com