Pachadi cu sfeclă și iaurt
Pachadi cu sfeclă și iaurt este o rețetă delicioasă din bucătăria indiană, este perfectă ca garnitură pentru preparate picante sau servită alături de orez.
Ingrediente
300 g sfeclă roșie, fiartă sau coaptă
200 g iaurt natural gras
1 lingură ulei de cocos
½ linguriță semințe de muștar
1 ramură frunze de curry
½ linguriță turmeric
½ linguriță zahăr
sare
1 ceapă roșie, tăiată mărunt
1 ardei iute proaspăt, tăiat mărunt
1 mărar proaspăt
Mod de preparare
Cureți sfecla de coajă și o dai prin răzătoare.
Într-o tigaie, pui uleiul de cocos la încălzit, adaugi semințele de muștar și le lași să sară câteva secunde. Adaugi frunzele de curry și ardeiul iute proaspăt, tăiat mărunt, prăjind totul un minut. Tai ceapa mărunt, o adaugi în tigaie și o lași să se călească ușor, până devine moale și translucidă, 2-3 minute. Când este gata, adaugi sfecla și o prăjești câteva minute cu condimentele, amestecând.
Separat, într-un bol, amesteci iaurtul cu turmeric, zahăr și sare.
Când sfecla este gata, o pui într-un bol și adaugi compoziția. Amesteci bine, până la omogenizare. Decorezi cu mărar proaspăt și cu sfeclă rasă.