Pacheţele cu brânză şi spanac

24 februarie 2015   Rețete cu legume

Aperitiv sau fel de sine stătător, gustare sau un prânz pe fugă, pacheţelele cu brânză şi spanac ne scot din impas.

Ingrediente pentru pacheţele cu brânză şi spanac

Pentru aluat 600 g făină 200 ml lapte 25 g drojdie 3 linguri ulei 2 ouă 1 linguriţă oţet 1 praf de sare

1 ceapă

200 g spanac proaspăt

200 g telemea

4 ouă

1 lingură făină

2 linguri ulei

1 legătură mărar

sare

piper

Mod de preparare pentru pacheţele cu brânză şi spanac

Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se toarnă peste făină. Se adaugă ouăle, uleiul, sarea, oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen, care se lasă să crească la cald 30

de minute. Se spală spanacul, se opăreşte câteva minute în apă clocotită, se scurge şi se toacă mărunt. Se curăţă ceapa, se taie fin şi se căleşte în ulei. Se adaugă spanacul şi se lasă pe foc până se înmoaie, apoi se adaugă două ouă bătute, sare şi piper, după gust, făina şi se amestecă repede. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se adaugă apoi un ou, brânza fărâmiţată, mărarul tocat şi se amestecă. 3 Se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi se taie rondele cu un recipient mai larg. Se pun pe

fiecare rondea două linguri din compoziţia de spanac, se pliază rondeaua şi se lipesc marginile presând cu o furculiţă. Se ung toate pacheţelele cu brânză şi spanac cu un ou bătut, se pun într-o tavă unsă şi tapetată şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Mai multe