Paella cu legume
Este o rețetă sățioasă, sănătoasă și plină de savoare mediteraneană.
Ingrediente
300 g orez arborio
2 căței de usturoi
1 ceapă mică
8 roşii cherry
6 fire sparanghel verde
150 g ciuperci
1 ardei roşu
3 anghinare mici, din conservă
750 ml supă de legume, fierbinte
1 linguriță boia dulce sau turmeric
1 vârf de cuțit şofran
3 linguri ulei de măsline
sare, piper după gust
zeamă de lămâie, pentru servire
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie adâncă. Călești ceapa tocată fin și usturoiul până devin aurii. Adaugi ardeiul tăiat cuburi și ciupercile feliate, le sotezi 4-5 minute, până se înmoaie ușor.
Pui roșiile cherry întregi și boiaua, adaugi orezul și îl amesteci bine.Torni supa de legume fierbinte, adaugi șofranul și condimentezi cu sare și piper.
Așezi deasupra sparanghelul și inimile de anghinare, fără să mai amesteci. Lași să fiarbă la foc mediu 15-20 de minute, până orezul absoarbe lichidul.
Oprești focul, acoperi tigaia cu un capac sau cu un prosop curat și lași paella să se „odihnească“ 5-10 minute. O servești presărată cu puțin ulei de măsline crud și stropită cu zeamă de lămâie.