Pălărioare de ciuperci
Pălărioarele de ciuperci se servesc calde, ca aperitiv sau garnitură, fiind o alegere savuroasă și ușoară, potrivită pentru orice masă.
Ingrediente
12 ciuperci champignon mari
1 ceapă mică, tocată fin
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
100 g brânză rasă (mozzarella, cheddar sau cașcaval)
50 g ardei gras roșu, tăiat cubulețe
50 g ardei verde, tăiat cubulețe
1 lingură pesmet
sare
piper, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pregătești ciupercile: cureți pălăriile și îndepărtezi codițele. Toci mărunt codițele și le păstrezi pentru umplutură.
Călești ceapa și usturoiul în puțin ulei și adaugi codițele tocate. Condimentezi cu sare și piper, apoi iei de pe foc și adaugi brânza rasă și pesmetul. Amesteci până se leagă.
Pui câte o linguriță din amestec în fiecare ciupercă și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci 20 de minute, până când brânza se topește și ciupercile se rumenesc ușor.
Scoți ciupercile pe un platou și le decorezi cu ardei roșu și verde proaspăt, tăiat cubulețe.