Paste alla Norma
Pastele alla Norma - un preparat ideal pentru o cină în stil italian.
Ingrediente
350 g paste
1 vânătă mare
2 căței de usturoi
400 g roșii tocate
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
100 g parmezan
1 linguriță oregano uscat
frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare
Tai vânăta cuburi de 1-2 cm, presari sare și le lași 15 minute la scurs. Ștergi cuburile cu un prosop curat, le așezi într-o tavă cu hârtie de copt, le stropești cu 2 linguri de ulei și le coci 25-30 de minute, până sunt rumenite și moi.
Între timp, pisezi usturoiul și-l călești într-o tigaie cu o lingură de ulei. Adaugi roșiile, oregano, sare și piper, și lași să fiarbă 15-20 de minute, până obții un sos gros.
Fierbi pastele conform instrucțiunilor, le scurgi, dar păstrezi puțin din apa în care au fiert. Amesteci pastele cu sosul de roșii și cu vinetele coapte. Dacă e nevoie, torni puțin din apa de la paste pentru cremozitate. Servești fierbinte, cu parmezan ras deasupra și frunze de busuioc proaspăt.