Paste casarecce cu pesto de mentă
Pastele casarecce cu pesto de mentă sunt un preparat fresh și ideal pentru zilele de vară sau pentru cine elegante, când vrei ceva simplu dar sofisticat.
Ingrediente
300 g paste casarecce
200 g mazăre
2 căței de usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
1-2 linguri parmezan ras, pentru servit
Pentru pesto:
70 g frunze de mentă
100 ml ulei de măsline extravirgin
60 g parmezan ras
60 g migdale
piper, după gust
Mod de preparare
Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj și le lași deoparte.
Speli mazărea. Încingi uleiul, pui usturoiul zdrobit, amesteci și adaugi mazărea. Sotezi câteva minute, amestecând continuu, potrivești gustul de sare și de piper, torni puțină apă și ții pe foc până se înmoaie mazărea. O lași la răcit.
Speli sub jet de apă menta și o usuci bine. O pui într-un blender împreună cu restul ingredientelor pentru pesto. Mixezi până când obții un sos cremos.
Amesteci pestoul cu pastele fierte, adaugi mazărea, presari parmezanul ras și servești, decorată cu frunze de mentă.