Paste cu ciuperci şi parmezan

4 august 2017   Rețete cu legume

Tempereturile ridicate din termometre îţi cam iau pofta de mâncare, însă o porţie apetisantă de paste cu ciuperci şi parmezan sunt exact masa de care ai nevoie. Uşoare şi rapid de preparat, trebuie să le încerci cât mai repede!

Ingrediente

250 g paste 2 linguri unt 2 căţei de usturoi, pisaţi 450 g ciuperci, feliate 1 ceapă, tocată ½ linguriţă cimbru ½ linguriţă mărar tocat 2 linguri făină 170 ml supă de legume 230 ml lapte 450 g spanac 40 g parmezan ras 2 linguri pătrunjel tocat sare piper

Mod de preparare

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Topeşti untul într-o tigaie, la temperatură medie. Adaugi usturoiul, ceapa şi ciupercile. Le căleşti 3-4 minute, până când se înmoaie.Combini cu cimbrul şi mărarul, încă 1 minut. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci cu făina, 1 minut. Torni treptat supa de legume, amestecând continuu, apoi încorporezi laptele, până se îngroaşă, 1-2 minute. Combini cu spanacul şi parmezanul, până se înmoaie, aproxmativ 2 minute. Pui pastele în tigaie. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa http://damndelicious.net

Mai multe