Paste cu ciuperci şi usturoi, reţetă de post
Dacă vrei să eviţi problemele cu colesterolul, prepară această reţetă de paste cu ciuperci şi usturoi.
Ingrediente (4 porţii)
400 g paste farfalle (fundiţe) 300 g ciuperci ½ ardei gras roşu ¼ praz mic 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline oregano verde (sau pătrunjel) salvie sare piper
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi căţeii de usturoi cu tot cu coajă uşor zdrobiţi cu lama cuţitului, îi rumeneşti puţin, apoi îi scoţi deoparte şi adaugi în locul lor prazul tăiat rondele şi ciupercile întregi. După 5 minute de călire, adaugi ardeiul tăiat cubuleţe, ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Amesteci permanent să nu se prindă, laşi 5 minute şi le iei de pe foc. Separat, fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi şi le aşezi într-o salatieră mare. Torni peste ele ciupercile, amesteci şi le serveşti imediat, garnisite cu frunze de salvie şi cu oregano.