Paste cu ciuperci, şofran şi smântână

28 mai 2015   Rețete cu legume

Prepară nişte paste delicioase de care familia ta îţi va aminti mult timp de acum încolo!

Ingrediente

300 g paste „fluturaşi”

Pentru sos 300 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură ulei 1 lingură unt 2 căţei de usturoi 5-6 măsline 200 ml smântână 1 praf de şofran sare piper

Mod de preparare

Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti în uleiul bine încins până se înmoaie, apoi adaugi ciupercile curăţate şi feliate, un praf de şofran, sare şi piper, după gust, şi continui să le căleşti până scade bine zeama lăsată de ciuperci. Separat, fierbi al dente pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, le strecori şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Torni sosul de ciuperci peste paste, măslinele, le amesteci uşor şi introduci vasul la cuptor pentru 20 de minute. Le serveşti calde cu smântână

adăugată deasupra, direct în farfurie

Mai multe