Paste cu fasole şi legume

8 noiembrie 2016   Rețete cu legume

Dacă vrei un fel de mâncare gustos, consistent şi fără carne, aceasta este propunerea noastră.

Ingrediente 1 lingură ulei de măsline jumătate de ceapă, tocată 1 morcov, tocat 1 tijă de ţelină, tocată 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 dovlecel, tăiat felii 1/2 linguriţă busuioc uscat 4 roşii 570 g fasole albă 125 g spanac 1 cană supă de legume 2 linguri pătrunjel, tocat 1/2 linguriţă sare piper 200 g paste scurte

Mod de preparare

Încingi o cratiţă mare la flacără mare şi adaugi uleiul, ceapa, morcovul şi tija de ţelină. Căleşti 2 minute, amesteci din când în când, până când ceapa se mai înmoaie şi devine transparentă.

Adaugi usturoiul şi laşi pe foc până se mai înmoaie, apoi pui dovlecelul şi busuiocul. Mai laşi pe foc 2 minute şi amesteci din când în când. Adaugi roşiile şi zeama lăsată şi foloseşti o lingură de lemn pentru a le face bucăţi mai mici.

Adaugi fasolea fiartă, spanacul, supa de legume, pătrunjelul, sare şi piper. Laşi să fiarbă apoi dai focul mai mic şi laşi să bolborosească 15 minute. Între timp, într-o altă oală, fierbi pastele cu puţină sare, al dente.Scurgi şi apoi pui pastele peste celelalte ingrediente. Serveşti imediat.

sursa: http://www.cilantroandcitronella.com/

Mai multe