Paste cu legume ca în Singapore
Ca să mai schimbi mâncărurile din meniu, hai să te inspiri şi din alte bucătării.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu legume ca în Singapore:
1 pachet de 200 g de fidea sau tăiţei
3/4 cană supă de legume
3 linguri sos de soia
2 linguri de vin
1 linguriţă plus 1 linguriţă zahăr brun
2 linguri ulei
225 g ciuperci, tăiate felii subţiri
1 ardei gras roşu, tăiat fâşii subţiri
1 ardei verde, tăiat fâşii subţiri
1/2 ceapă, tăiată felii subţiri
4 căni varză tăiată subţire
2 căţei de usturoi tocaţi
2 linguriţe pudră de curry
4 cepe verzi tocate
Cum prepari paste cu legume ca în Singapore:
Fierbi fideaua sau tăiţeii în apă fierbinte 10-15 minute, sau până se înmoaie. Scurgi, şi dai deoparte. Amesteci supa, sosul de soia, vinul, şi zahărul brun într-un bol. Dai deoparte. Încălzeşti wokul şi adaugi ulei, ciupercile, ardeii graşi şi ceapa şi căleşti 2 - 3 minute, sau până s-au înmuiat legumele. Adaugi varza, usturoiul şi pudra de curry şi mai căleşti încă 1 - 2 minute. Adaugi supa şi amesteci cu legumele, adaugi fideaua sau tăiţeii şi agiţi ca să se combine. Amesteci 2 - 3 minute, sau până când fideaua sau tăiţeii au absorbit o parte din sos şi s-au înmuiat. Iei de pe foc şi presari ceapă verde tocată mărunt.