Paste cu legume şi verdeaţă
Pentru copii, dar nu numai, poţi prepara această reţetă gustoasă.
Ingrediente
400 g paste mini pipe 2 roşii mari 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 ceapă mică 1 căţel usturoi 1 vânătă mică 1 legătură pătrunjel 100 g ciuperci câteva fire oregano proaspăt 150 ml ulei de măsline 100 g parmezan sare piper măcinat
Mod de preparare
Se introduc roşiile în apă clocotită pentru puţin timp, se transferă în apă rece, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cuburi mici, la fel ca şi ardeiul gras, dovlecelul şi
vânăta. Ciupercile se taie felii subţiri, iar ceapa, usturoiul, oregano şi pătrunjelul se toacă mărunt.
Se călesc în uleiul încins ceapa, usturoiul, ardeii, vânăta, dovlecelul şi ciupercile până când scade puţin zeama lăsată de legume. Se ia vasul de pe foc, se adaugă roşiile, pătrunjelul, oregano şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se amestecă bine.
Se pun pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare şi se fierb cinci minute. Se scurg şi se amestecă cu sosul cald de legume. Se aşază pe farfurii şi se presară cu parmezan
ras.