Pate de ciuperci și fasole
Iată o rețetă simplă și gustoasă pentru pate de ciuperci și fasole, perfect pentru tartine sau ca aperitiv.
Ingrediente
400 g ciuperci brune
300 g fasole roșie din conservă
1 ceapă roșie mare
3 căței de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
ceapă roșie și pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Speli ciupercile și ceapa, apoi le tai cubulețe. Cureți usturoiul și îl zdrobești. Răstorni fasolea într-o strecurătoare, o clătești și o lași la scurs.
Încingi uleiul și pui la călit ceapa și usturoiul. Presari sare și piper, după gust, iar când ceapa devine sticloasă, adaugi ciupercile. Amesteci din când în când și le ții până scade apa lăsată de ciuperci, apoi adaugi fasolea. Le lași pe foc, amestecând continuu până când scade toată apa.
Răstorni legumele într-un blender și le mixezi până când obții o pastă pe care o pui într-un borcan, îl închizi ermetic și îl ții la frigider până în momentul servirii.
Întinzi pe pâine prăjită și ornezi cu ceapă roșie și pătrunjel proaspăt.