Pateuri cu brânză feta şi spanac
19 decembrie 2014
Rețete cu legume
Gustări sau aperitive cu origini elene, aceste trigoane umplute cu brânzî şi spanac şi foarte gustoase.
Ingrediente
1 pachet foitaj congelat 300 g feta 2 ouă 150 g spanac congelat 2 linguri smântână sare piper 1 lingură ulei
Mod de preparare
Se decongelează spanacul şi se căleşte în uleiul încins. Se fărâmiţează brânza feta şi se amestecă cu spanacul călit, ouăle bătute şi smântâna.
Se decongelează foitajul şi se taie pătrate de 10 cm. Pui pe fiecare pătrat câte o lingură din umplutura cu brânză feta, formezi un triunghi şi presezi bine marginile cu o furculiţă.
Aşezi trigoanele într-o tavă cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Sunt bune calde, dar şi reci.
sursa foto: Shutterstock