Pelmeni cu ciuperci şi brânză

24 decembrie 2014   Rețete cu legume

Pentru cei care nu vor să mănânce carne, pot umple aceste „gogoşele de aluat“ sau pelmeni cu brânză şi ciuperci. Gustul este categoric diferit, dar asta nu înseamnă cu este mai puţin gustos.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 2 ouă 1 linguriţă sare 50 ml apă călduţă

Pentru umplutură

300 g telemea de oi (sau de capră)

150 g brânză proaspătă de vaci

2 ouă

Pentru servit

50 g unt topit

150 ml smântână

Mod de preparare

Se amestecă făina cu sarea, ouăle, apa călduţă şi se frământă un aluat omogen şi elastic. Se lasă 20 de minute să se odihnească şi apoi se întinde o foaie subţire, care se

taie în cercuri cu diametrul de circa 10 cm.

Separat, se rade telemeaua, se amestecă bine cu brânza de vaci şi cele două ouă. Se pune pe fiecare cerculeţ de aluat câte o linguriţă de brânză, se pliază în două şi se lipesc bine marginile prin apăsare.

Se fierb în apă clocotită cu sare circa 20 de minute, până când colţunaşii se lasă la fundul vasului. Se scot cu spumiera şi se servesc fierbinţi stropiţi cu unt topit şi cu

smântână.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe