Penne cu sos de roșii
Dacă ai poftă de paste, poţi încerca o reţetă delicioasă de penne cu sos de roșii.
Ingrediente
200 g penne
400 g roșii
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
sare și piper
1 linguriță oregano uscat
câteva frunze de busuioc proaspăt
parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Le scurgi și le lași deoparte.
Între timp, prepari sosul: toci ceapa și usturoiul. Le călești într-o tigaie cu uleiul de măsline 5 minute. Adaugi roșiile tăiate sferturi în tigaie, pui zahărul, sarea, piperul, oregano și busuiocul. Amesteci bine. Lași sosul să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecând ocazional, până când se îngroașă și aromele se combină.
Adaugi pennele fierte în tigaie și amesteci bine pentru a acoperi pastele uniform cu sos. Așezi pennele cu sos de roșii pe farfurii, presari parmezan ras deasupra și decorezi cu frunze de busuioc proaspăt.