Penne cu spanac si brânză
Pastele, un deliciu culinar potrivit pentru orice masă, acestea sunt extrem de gustoase combinate cu spanac şi brânză ricotta.
De ce ai nevoie pentru a pregăti paste cu spanac şi ricotta
300 g penne
500 g brânză ricotta
150 ml lapte
40 g parmezan
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
nucşoara, după gust
350 g spanac congelat
100 g mozzarella
Pentru sos
2 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură ulei de măsline
700 g pastă de tomate
ceapă pudră, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregatesti pastele cu spanac si ricotta
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Pregăteşti pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini ricotta, laptele, parmezanul, usturoiul, nucşoara, sare şi piper. Adaugi spanacul şi mozzarella. Amesteci cu pastele, păstrând o treime.
Transferi într-o tigaie aderentă. Pregăteşti sosul încorporând toate ingredientele în pasta de tomate. Torni în tigaie şi amesteci. Presari restul de brânză şi dai la cuptor 15 minute, până se formează o crustă la suprafaţă. Serveşti cu parmezan ras.
Sursa http://www.recipetineats.com