Penne cu spanac si brânză

13 aprilie 2017   Rețete cu legume

Pastele, un deliciu culinar potrivit pentru orice masă, acestea sunt extrem de gustoase combinate cu spanac şi brânză ricotta.

De ce ai nevoie pentru a pregăti paste cu spanac şi ricotta

300 g penne

500 g brânză ricotta

150 ml lapte

40 g parmezan

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

nucşoara, după gust

350 g spanac congelat

100 g mozzarella

Pentru sos

2 căţei de usturoi, pisaţi

1 lingură ulei de măsline

700 g pastă de tomate

ceapă pudră, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregatesti pastele cu spanac si ricotta

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Pregăteşti pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini ricotta, laptele, parmezanul, usturoiul, nucşoara, sare şi piper. Adaugi spanacul şi mozzarella. Amesteci cu pastele, păstrând o treime.

Transferi într-o tigaie aderentă. Pregăteşti sosul încorporând toate ingredientele în pasta de tomate. Torni în tigaie şi amesteci. Presari restul de brânză şi dai la cuptor 15 minute, până se formează o crustă la suprafaţă. Serveşti cu parmezan ras.

Sursa http://www.recipetineats.com

Mai multe