Pilaf sârbesc
Un fel clasic, de post, consistent şi gustos.
De ce ai nevoie să prepari pilaf sârbesc:
1 cană cu orez
2 dovlecei
3 ardei graşi
1 ceapă
4 roşii decojite
4-6 tije de pătrunjel verde
1/2 linguriţă boabe de piper
1 ceaşcă de ulei
Cum prepari pilaf sârbesc:
Cureţi dovleceii de coaja albă, tai pe lung, speli, tai fiecare jumătate în felii subţiri şi le căleşti în ulei cald. Când s-au înmuiat, le scoţi într-o farfurie,iar în uleiul rămas căleşti ceapa tăiată julien. Când s-a înmuiat, adaugi în uleiul fierbinte ardeii tăiaţi felii subţiri. Fierbi orezul în apă caldă 15 minute, apoi acoperi vasul şi iei de pe foc. Într-un vas termorezistent pui în straturi: dovleceii, un strat de orez scurs de apă, un strat de ceapă şi ardei, alt strat de orez.
Sărezi uşor, presari boabele de piper, acoperi cu roşiile decojite, tăiate felii subţiri. Acoperi cu 1 cană de apă caldă, iar vasul îl dai la cuptor 30 minute. Presari deasupra pătrunjel tocat fin, stingi focul şi laşi să se răcească 15 minute.
Sursa foto: http://tastykitchen.com