Piure de cartofi cu crema de brânză
1 august 2016
Rețete cu legume
Nu seamănă deloc cu piurel pe care-l prepara mama ta, drept garnitură la friptură. Descoperă reţeta piureului de cartofi cu cremă de brânză.
De ce ai nevoie pentru piure de cartofi cu cremă de brânză
1, 5 kg cartofi albi
3 căţei de usturoi
2 linguri unt
100 g smântână
50 g cremă de brânză
50 g telemea, uşor sărată
sare
piper
ceapă verde
Cum se prepară piure de cartofi cu cremă de brânză
Cureţi cartofii şi-i fierbi 30 de minute în apă cu sare. Îi scurgi, îi pasezi şi-i amesteci cu usturoiul pisat, untul, smântâna, crema de brânză şi telemeaua rasă. Amesteci până când se omogenizează şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Ungi cu ulei sau unt o tavă de cuptor, aşezi piureul, îl nivelezi şi-l dai la cuptor 20 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Serveşti cu ceapă verde.
Sursa foto http://www.cheftimestwo.com