Pizza cu cartofi
Dacă azi ţii post, această reţetă îţi va fi cu siguranţă de folos. Şi nu numai azi!
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 500 g făină 250 ml apă 25 ml ulei 2 g drojdie proaspătă sare
600 g cartofi
3 căţei de usturoi
5 linguri smântână
3 linguri parmezan ras
ulei
rozmarin
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluat, torni apa într-un vas mare, apoi uleiul, sarea, drojdia şi le amesteci cu un tel. Adaugi făina şi frămânţi bine până obţii un aluat care nu se lipeşte de mâini. Îl ungi cu puţin ulei şi-l laşi 20 de minute să crească.
Între timp, speli cartofii şi-i fierbi în coajă 20 de minute, apoi îi cureţi şi-i tai felii potrivite. După creşterea aluatului, cu mâinile unse cu ulei, întinzi aluatul într-o tavă tapetată şi-l mai laşi să crească 10 minute. Tai usturoiul rondele. Ungi aluatul cu smântână, presari sare şi piper, apoi acoperi cu felii de cartofi şi presari usturoiul şi parmezanul ras.
Laşi pizza în cuptorul preîncălzit până observi că s-a rumenit. O poţi servi cu rozmarin, după ce s-a răcit puţin.