Pizza cu legume
E la fel de gustoasă precum cea cu carne, mai ales că ingredientele sunt din cele mai proaspete!
Ingrediente aluat
225 g făină 1 pacheţel de drojdie uscată sare 2 linguri de ulei
50 ml suc de roşii
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
1 ceapă
2 roşii potrivite
sare
piper
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele şi se adaugă apă fierbinte cât să se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se frământă pe o suprafaţă tapetată cu făină, până ce devine pufos şi neted. Se întinde un blat şi se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Ardeii, roşiile şi ceapa se taie rondele. Se adaugă sosul de roşii şi umplutura. Nu se încarcă aluatul cu prea multă umplutură; aceasta va ţine aburul în blat, împiedicând coacerea. Se coace la foc mediu 30 minute.