Pizza cu spanac şi brânză
Spanacul este unul dintre ingredientele care potae fi folosit în aproape orice fel de mâncare, fie că este vorba de aperitiv, ciorbă sau fel principal. Aşadar, cine are poftă de o pizza cu spanac şi brânză?
De ce ai nevoie pentru pizza cu spanac şi brânză
Pentru blat
400 g făină
2 linguri amidon
1 praf de sare
1 lingură drojdie
1 lingură ulei de măsline
2 linguri unt
150 ml apă caldă
Pentru umplutură
170 g mozzarella
170 g spanac
½ linguriţă oregano
½ linguriţă busuioc uscat
1 praf de sare
200 g roşii descojite
parmezan ras
1 lingură ulei
Cum se prepară pizza cu spanac şi brânză
Amesteci toate ingredientele pentru blat şi frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care-l laşi la crescut până îşi dublează volumul. Între timp, sotezi spanacul tocat în ulei, până scade zeama, adaugi roşiile tocate, sare, busuioc şi oregano şi ţii din nou până scade. Laşi amestecul la răcorit. Întinzi aluatul într-o formă rotundă şi aşezi feliile de mozzarella. Pui deasupra spanacul, întinzând uniform. Dai pizza la cuptor, într-o tavă tapetată, până se rumeneşte pe margini blatul.