Pizza vegetariană

10 iulie 2024   Rețete cu legume

Ai renunţat la carne, dar nu vrei să renunţi la pizza? Atunci încearcă această reţetă de pizza vegetariană, uşor de făcut.

Ingrediente

400 g făină

7 g drojdie uscată

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

240 ml apă călduță

2 linguri ulei de măsline

sos de roșii

busuioc, cimbru

mozzarella

legume la alegere (ardei, ceapă, roșii, praz, măsline)

Mod de preparare

Amesteci făina, drojdia Secretul Bunicii, zahărul și sarea într-un bol. Adaugi apa călduță și uleiul de măsline și amesteci până se formează un aluat moale. Frămânți aluatul, îl acoperi și-l lași să crească o oră sau până își dublează volumul.

Întinzi aluatul pe o tavă de pizza, îl ungi cu sosul de roșii și așezi legumele tăiate. Razi brânza deasupra. Coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când marginile sunt aurii și brânza este topită și ușor rumenită.

Mai multe