Plăcintă cu ciuperci şi praz
Printre ovo-lacto-vegetarieni este o plăcintă foarte apreciată.
Ingrediente (1 plăcintă)
400 g aluat foitaj 4 cartofi mari fierţi 1 praz 150 g ciuperci champignon 2 linguri ulei 3 ouă 1 lingură amidon sare piper rozmarin uscat
Mod de preparare
Speli ciupercile şi prazul şi le tai mărunt. Le căleşti în ulei încins şi le laşi să se răcească. Pui într-un castron mai mare cartofii fierţi tăiaţi cubuleţe, adaugi prazul şi ciupercile, două ouă, amidonul, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.
Întinzi puţin aluatul de foitaj, adaugi în centrul foii compoziţia de cartofi şi praz şi rulezi. Aşezi plăcinta pe o tavă cu hârtie de copt, o crestezi pe margini din loc în loc, o ungi cu ou bătut şi o introduci în cuptorul preîncălzit 45 de minute. O laşi să se răcorească, o tai felii mai groase şi o serveşti.