Plăcintă cu conopidă
Urmează paşii recomandaţi de noi pentru prepararea acestei reţete şi nu vei regreta! Vei descoperi un gust căruia nu îi vei rezista!
Ingrediente
Pentru aluat 400 g făină 100 g margarină 1/2 linguriţă sare 100 ml apă
1 conopidă de aproximativ
600 g
2 ouă
150 g caşcaval
100 g unt
3 linguri smântână
1 ceapă mică
2 căţei de usturoi
Cum se prepară
Se amestecă, într-un castron, făina, sarea şi margarina până se formează un aluat sfărâmicios. Se adaugă treptat apă călduţă şi se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se desface conopida în bucheţele, se opăreşte în apă cu sare şi se scurge în strecurătoare. Separat, se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt în untul topit, se adaugă bucheţelele de conopidă şi se călesc împreună încă 3-4 minute. Se iau de pe foc şi, după ce se răcoresc, se amestecă cu ouăle bătute, cu caşcavalul ras şi cu smântâna. Se împarte aluatul în două, se opreşte un sfert din fiecare parte şi se întind două foi. Cu una se tapetează o formă de plăcintă, îmbrăcând şi pereţii formei, se toarnă peste ea umplutura de conopidă şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Din aluatul oprit se fac două suluri, se împletesc şi se aşază pe margine, lipind bine. Se înţeapă deasupra în câteva locuri şi se introduce în cuptorul bine încins pentru aproximativ 45 de minute.