Plăcintă cu legume

25 septembrie 2015   Rețete cu legume

Legumă valoroasă în orice anotimp al anului, fasolea poate fi preparată în tot felul de combinaţii, unele foarte cunoscute, iar altele numai bune de experimentat.

Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 100 g margarină rece 100 g unt rece 1 ou 1 lingură oţet 2 linguri apă foarte rece 1 linguriţă rasă de sare

2 cepe

2 morcovi

1 ceaşcă de fasole boabe fiartă

1 ardei gras (roşu)

2 roşii

2-3 linguri ulei

3 ouă

75 g caşcaval

1 ardei iute (opţional)

oregano

mărar

pătrunjel

seminţe de susan, floarea-soarelui, chimen

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi margarina tăiate bucăţele şi le frămânţi cu degetele până când se formează un amestec nisipos. Adaugi apoi oul bătut cu apă şi oţet şi amesteci bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l laşi la frigider circa 30 de minute.Între timp, cureţi legumele, le tai mărunt şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie şi scade zeama. Condimentezi cu oregano, mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust, apoi le laşi să se răcească.

Adaugi în amestecul de legume fasolea fiartă, ouăle bătute cu caşcavalul ras şi ardeiul iute tăiat rondele (opţional) şi amesteci. Întinzi aluatul în foaie subţire, adaugi umplutura, rulezi cât mai strâns cu umplutura în interior, apoi aşezi plăcinta într-o tavă unsă cu ulei. Ungi plăcinta deasupra cu ou bătut, presari seminţe de floarea-soarelui, de susan şi de chimen, apoi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute. O tai felii groase şi o serveşti caldă sau rece.

Mai multe