Plăcintă cu roşii şi caşcaval

26 februarie 2015   Rețete cu legume

Nu e de post, dar această plăcintă cu roşii şi caşcaval este perfectă pentru cei care au renunţata la carne.

Ingrediente pentru plăcintă cu roşii şi caşcaval

Pentru aluat 200 g făină 125 g unt sare 3 linguri apă foarte rece piper 1 lingură caşcaval ras 1 căţel de usturoi

200 g caşcaval sau telemea

300 ml smântână

2 ouă

300 g roşii cherry

1 praf de nucşoară

sare

piper

pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru plăcintă cu roşii şi caşcaval

Se frământă un aluat de placinta sfărâmicios din unt, făină, un praf de sare, piper măcinat, după gust. Se adaugă caşcavalul ras şi usturoiul pisat, puţin câte puţin, până se încorporează. Dacă este nevoie, se poate adăuga încă puţină apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute. Se dă pe răzătoare caşcavalul (sau telemeaua), iar ouăle se bat ca pentru omletă, şi se adaugă praful de nucşoară, smântână, piper, după gust, şi sare dacă mai este nevoie.

Se întinde a-lua­­tul de placinta în foaie subţire, se îmbracă o tavă de 20x30 cm, cu pereţi cu tot, se pune la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate din cuptor şi se adaugă amestecul pentru umplutură. Deasupra se pun roşiile întregi (sau chiar pe vrej, pentru a fi cât mai spectaculoase!) şi se introduce plăcinta cu roşii şi caşcaval  în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Plăcinta cu roşii şi caşcaval se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Mai multe