Plăcintă cu roşii şi caşcaval
Nu e de post, dar această plăcintă cu roşii şi caşcaval este perfectă pentru cei care au renunţata la carne.
Ingrediente pentru plăcintă cu roşii şi caşcaval
Pentru aluat 200 g făină 125 g unt sare 3 linguri apă foarte rece piper 1 lingură caşcaval ras 1 căţel de usturoi
200 g caşcaval sau telemea
300 ml smântână
2 ouă
300 g roşii cherry
1 praf de nucşoară
sare
piper
pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare pentru plăcintă cu roşii şi caşcaval
Se frământă un aluat de placinta sfărâmicios din unt, făină, un praf de sare, piper măcinat, după gust. Se adaugă caşcavalul ras şi usturoiul pisat, puţin câte puţin, până se încorporează. Dacă este nevoie, se poate adăuga încă puţină apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute. Se dă pe răzătoare caşcavalul (sau telemeaua), iar ouăle se bat ca pentru omletă, şi se adaugă praful de nucşoară, smântână, piper, după gust, şi sare dacă mai este nevoie.
Se întinde a-luatul de placinta în foaie subţire, se îmbracă o tavă de 20x30 cm, cu pereţi cu tot, se pune la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate din cuptor şi se adaugă amestecul pentru umplutură. Deasupra se pun roşiile întregi (sau chiar pe vrej, pentru a fi cât mai spectaculoase!) şi se introduce plăcinta cu roşii şi caşcaval în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Plăcinta cu roşii şi caşcaval se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.